MENU
Aula_close Layer 1

Åben skole

Den åbne skole er en skole, som inddrager sin omverden. Det kan være lokalsamfundet, musikskolerne, erhvervslivet, idrætsforeningerne, virksomheder eller bymuseet.

Skolerne skal åbne sig overfor det omgivende samfund. Det skal skolen gøre ved at arbejde sammen med lokale organisationer som for eksempel idrætsforeninger, musik- og billedskoler eller ungdomsskolen.

Samarbejdet skal bidrage til:

  • at eleverne lærer mere,
  • at eleverne får et større kendskab til samfund og foreningsliv.

Birkerød skole og Rudersdal Kommune samarbejder med en række af eksterne samarbejdspartnere med det formål at skabe spændende og lærerige oplevelser for børn og unge i Rudersdal Kommune. Sammen arbejder vi for at udvikle anderledes undervisningsmiljøer for folkeskolernes elever og samtidigt opbygge deres kendskab til Rudersdal Kommunes mange tilbud.

På et kommunesite er der skabt et samlet overblik over nogle af de tilbud, som er i Rudersdal Kommune. Kommunen arbejder løbende på at udvikle og kvalificere flere forløb. Dette gør vi blandt andet ved at arbejde i distrikter for at øge fokus på relationer og gode Åben Skole samarbejder i direkte kontakt med kommunens folkeskoler.

Se mere på:

https://skoletjenesten.dk/rudersdal/

https://www.uvm.dk/folkeskolen/laering-og-laeringsmiljoe/den-aabne-skole